Askorbinian sodu - organiczny związek spożywczy. Uzupełnia niedobory witaminy C. Stosowany przy wrażliwym żołądku, dolegliwościach jelitowo żołądkowych.
Askorbinian sodu ( E301), produkt spożywczy, występuje w postaci białego proszku, o krystalicznej strukturze. Charakteryzuje się lekko słonym smakiem oraz brakiem zapachu. Stanowi łatwo przyswajalne źródło witaminy C.
PH – neutralne
Skład: 100% askorbinian sodu
Działanie: Organizm bardzo łatwo przyswaja witaminę C zawartą w askrobinianie sodu.
Zastosowanie: uzupełnianie niedoborów witaminy C przez osoby o wrażliwym żołądku , oraz cierpiącym na dolegliwości żołądkowo-jelitowe.
Dawkowanie:
Zapotrzebowanie na witaminę jest uzależnione od wielu czynników i ulega ciągłej zmianie, z tego względu trudno określić optymalną dawkę dla poszczególnej jednostki. Zalecana dawka to 2-4g profilaktycznie, w okresach o zwiększonym ryzyku zachorowalności dawkę można zwiększyć. Dawka nie powinna być przyjmowana jednorazowo. Należy ją podzielić na klika mniejszych w ciągu dnia.
Przeciwwskazania:
Dieta niskosodowa.
Reishi - zarodniki 400mg / 50...
Witamina K2 MK7 z wit. D3 120...
Grzyb Shitake - zarodniki w...
MSM ( Metylosulfonylometan)...