Szanowni Klienci,

W związku z planowanym urlopem w dniach 22.12.2017 - 02.01.2018 informujemy, iż wszystkie wysyłki realizujemy do dnia 21 grudnia.
Wracamy do pracy z nową energią 03.01.2018.

                                                                                                       Pozdrawiamy słonecznie!

                                                                                                              Magazyn Zdrowia

Dzika róża - cały owoc

Bardzo popularna roślina lecznicza, ceniona głównie za dużą zawartość łatwo wchłanialnej witaminy C. Jej owoce wzmacniają serce, działają przeciwzapalnie. Spowalniają procesy starzenia się komórek usuwając z organizmu wolne rodniki. W medycynie ludowej uniwersalny lek na wiele dolegliwości.

Więcej szczegółów

Nowość

7,26 zł

7,26 zł za szt.

- +

Porównaj

 
Więcej informacji

Dzika róża - owoc cały

Bardzo popularna roślina lecznicza, ceniona głównie za dużą zawartość łatwo wchłanialnej witaminy C. Jej owoce wzmacniają serce, działają przeciwzapalnie. Spowalniają procesy starzenia się komórek usuwając z organizmu wolne rodniki. W medycynie ludowej uniwersalny lek na wiele dolegliwości.

Dzika róża, baźka, bobidupa, babia dupa, babicha, róża polna, róża cierniowa, szypszyna, nieszpółka, psia róża (Rosa canina) posiada w Polsce ponad 20 odmian. W lecznictwie stosuje się nie tylko owoce ale również płatki. Owoce były cenionym składnikiem spożywczym. Olejek z kwiatów stosuje się w kosmetyce oraz perfumiarstwie.


Skład
Polifenole, karotenoidy, garbniki, witaminy A, B1, B2, E, K, kwas foliowy


Działanie
Duża zawartość flawonoidów osłania układ krążeniowy i wzmacnia serce. Dzięki fermentacji powstają dodatkowo liczne substancje utleniające, które mają właściwości antynowotworowe. Róża działa napotnie, tonizująco, odkażająco. Zwiększa odporność, skraca czas trwania chorób, zwłaszcza o podłożu wirusowym. Płatki poprawiają stan skóry oraz wpływają odświeżająco na cerę.


Zastosowanie
Owoce z dzikiej często wchodzą w skład mieszanek ziołowych nasercowych, lub polecanych przy zaburzeniach krążenia. Występują także w preparatach o działaniu wykrztuśnym. Dziką różę wykorzystuje się do wytworzenia syntetycznych tabletek z witaminą C, ponieważ zawarte w niej flawonoidy dodatkowo ułatwiają wchłanianie ten cennej witaminy. Dzika róża króluje także w kuchni, stosowana jest do wyrobu dżemów, nalewek, soków.


Dawkowanie
Łyżkę owoców zalać szklanką wrzątku. Pić do 3 razy dziennie.


Przeciwwskazania
Brak

Path: > > > Dzika róża - cały owoc
 
Dodatkowe informacje

16 produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównaj 0

Brak produktów

To be determined Wysyłka
0,00 zł Suma

Zamówienie