Szanowni Klienci,

W związku z planowanym urlopem w dniach 22.12.2017 - 02.01.2018 informujemy, iż wszystkie wysyłki realizujemy do dnia 21 grudnia.
Wracamy do pracy z nową energią 03.01.2018.

                                                                                                       Pozdrawiamy słonecznie!

                                                                                                              Magazyn Zdrowia

Acerola - proszek 50g

Acerola (Malpighia glabra L.) stanowi  źródło naturalnej witaminy C i A, o dużej aktywności, w naturalnych kompleksach. Wzmacnia układ odpornościowy, działa detoksykująco, moczopędnie. Dzięki bioflawonoidom działa przeciwzapalnie, przeciwmiażdżycowo, wzmacnia naczynia krwionośne. 

Więcej szczegółów

0000380
Nowość

18,00 zł

18,00 zł za szt.
Ten produkt nie występuje już w magazynie

Porównaj

Produkty powiązane

 
Więcej informacji

Acerola - proszek 50g


 Acerola (Malpighia glabra L.) Należy do rodziny malpigiowatych – Malpighiaceae. Polskie nazwy rośliny to wiśnia z Barbados i łonozlita. Niekiedy używa się spolszczonej nazwy – malpigia. Acerola występuje w całej Ameryce Środkowej. Występuje w  postaci drzewka lub krzewu, dorastając do 5 m wys.. Acerola wydaje czerwone, kwaśne owoce – pestkowce (ok. 2 cm średnicy) zawierające dużą ilość witaminy C.

W Brazylii, garść świeżych owoców Aceroli jest zjadana podczas gorączki i biegunki. Zyskała zastosowanie w stanach zapalnych, jest stymulantem dla wątroby i nerek, a także do wsparcia funkcji serca, jak również stosowana do leczenia ran.

Skład
Owoce aceroli zawierają sporo witaminy C, 1-4,5%. Są bogate w witaminę A – karoten ( 4300-12500 jednostek międzynarodowych wit. A/100 g), witaminę B1, PP, B2. Spośród soli mineralnych należy wymienić żelazo, ułatwiające przyswajanie witaminy C, wapń, fosfor. Cennym składnikiem jest również kwas jabłkowy (L-malic acid). Kora z aceroli zawiera znaczne ilości tanin (20-25%).

Acerola stanowi więc źródło naturalnej witaminy C i A, o dużej aktywności, w naturalnych kompleksach.

Działanie

Acerola wzmacnia układ odpornościowy (wzmaga produkcję przeciwciał), działa odtruwająco, tonizująco ogólnie, moczopędnie i przeciwwysiękowo. Ma typowe działanie dla bioflawonoidów i witaminy C – wzmacniające naczynia krwionośne, przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe.

W medycynie ludowej acerola była używana w leczeniu biegunki i chorób wątroby. Pomocna w terapii nieżytu przewodu pokarmowego, za sprawą właściwości kwasu jabłkowego, askorbinowego, fenolokwasów i garbników

Dawkowanie:

  • Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia ( 2 g) dostarcza ok. 340 mg naturalnej witaminy C.

masa netto: 50g

Kraj pochodzenia: Brazylia

Na podstawie opracowania dr Henryka Różańskiego

Path: > > > Acerola - proszek 50g
 
Dodatkowe informacje

30 produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównaj 0

Brak produktów

To be determined Wysyłka
0,00 zł Suma

Zamówienie